e te mana'omia se ogaumu Dutch tolauapi

O le tautotogo o loʻo faʻataʻitaʻi, pe a oʻo mai le mafanafana, ua e sauni e tolauapi?masalo e te mana'omia se seti o ogaumu tolauapi!

E fa'afefea ona kuka ma se umu Dutch a'o Tolauapiga?

Mulimuli mai ia i matou

O mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le faʻaaogaina o se ogaumu Dutch e tolauapi ai: suʻeina o le lapoʻa saʻo, faiga kuka, siata o le vevela, faʻafefea ona mama lelei, ma le tele o isi mea.Afai e te fiafia i le kuka Dutch oven, o le nofoaga lea e amata ai!

Metotia Fa'avevela Ogaumu Dutch
O ogaumu Dutch e tolauapi ai sa masani lava ona mamanuina e faaaoga ai malala vevela po o afi fafie, e tuu i lalo o le ulo ma luga o le tapuni.O lenei faiga fa'avevela fa'a-lua e na'o le pau lea o le auala e mafai ai ona e tao pe fa'avela i se umu Dutch.

O ogaumu Dutch e mafai foi ona tautau i luga o le afi e faʻaaoga ai se tripod, tuʻu i luga o se afi afi kuka kuka i luga o se afi, pe tuʻu saʻo i luga o le afi.

Fa'alagolago i lau ogaumu, e mafai fo'i ona fa'aoga se umu Dutch i luga o se ogaumu tolauapi.O vae o le matou ogaumu Dutch e ofi i totonu o le va o fa'amau e ufiufi ai le ogaumu o le matou tolauapiga.Ose mea aoga lea pe a tolauapi i nofoaga o lo'o fa'asa ai afi fa'avaitaimi.

Cooking-in-a-dutch-oven.jpg_proc

Mala po o Amu?
Afai o lo'o e fa'aogaina lau umu Dutch e tao ai pe fa'apalapala, e te mana'o e sau le vevela mai luga ma lalo.Ma ina ia faia lena mea, e te manaʻomia le faʻaaogaina o malala poʻo fafie.

O Briquettes Charcoal: O foliga tutusa o briquettes e faigofie ai ona tufatufa tutusa le vevela.E mafai ona e fa'aogaina se siata o le vevela (silasila i lalo) e fa'atatau i le aofa'i o malala e te mana'omia ile pito i luga ma lalo e maua ai se vevela.

Lump Hardwood Charcoal: E itiiti le gaosiga nai lo briquettes, fa'aputu malala e le masani ona foliga, e sili atu ona luʻitau le fuafuaina faʻatatau tutusa o le tufatufaina o le vevela.A'o fa'avave moli o malala, matou te iloa e leai se malosi tumau o briquettes.Atonu e te mana'omia se malala fa'aopoopo e sui i le ogatotonu e fa'atumauina ai le vevela.

La'au La'au: E mafai fo'i ona e fa'aogaina le afi mai lau afi e fa'avevela ai lau umu Dutch.Ae ui i lea, o le lelei o le afi o le a fuafua i le ituaiga o fafie o loʻo e susunuina.O la'au vaivai, e pei o le paina e masani ona fa'atau atu i nofoaga o tolauapi, e maua mai ai le aasa vaivai e vave mate.O laau malosi e pei o le oak, almond, maple, ma le citrus e maua mai ai le afi e umi atu.

Dutch-oven-with-coals.jpg_proc

Puleaina o le Vevela
E pei lava o le kuka i le fale, o le tele o meaʻai umu Dutch e faʻatatau ile puleaina o le vevela.O le a le vevela o ou malala?O fea e alu i ai le vevela?Ma o le a le umi o le a tumau ai lena vevela?

Malua Savili
O se tasi o lu'itau tele pe a fai so'o se ituaiga kuka i fafo o le savili.O tulaga matagi o le a gaoia ai le vevela mai au malala ma mafua ai ona mu vave.O lea la, e fautuaina e taumafai e faʻafefe le matagi i le tele e mafai ai.

Malu o le matagi papa: E vave ona fausia se malutaga maa semi-li'o ma e mafai ona aoga tele i le matagi.

Mama afi: Afai e kuka i se nofoaga tolauapi, e sili ona faigofie (ma sili ona saogalemu) le faʻaogaina o lau umu Dutch i totonu o le mama afi.E fa'alua fo'i e fai ma malutaga matagi.


Taimi meli: Feb-25-2022