E te mana'omia se umu Dutch

o le manu u'amea mamafa e le na'o le suti povi ma isi galuega faatino o le faaiuga o le vaiaso-ae mo Aso Lua!

Matou te iloa uma (i le taimi nei) o le ki i'ila, sili atu le pasta fale'aiga o le fa'aopoopoina lea o vai pasta masima masima i lau sosi ona kuka ai lea o au saimini i totonu ina ia susu uma ai lena ambrosia suamalie suamalie.Sa masani ona ou taumafai e fai lena mea i totonu o se falai uamea tuai masani, ma o le pasta e alu lava i soo se mea, lea e sau ai le ogaumu Holani-na o le pau lea o le ipu i totonu o laʻu umukuka e faigofie ona ofi i le pauna pasta, ma soo se mea lava. O lo'o ou fa'afomai.Fa'asusu le fuifui kaliki i totonu o le tele o le suāu'u olive, togi i ai sina pasta vela fa'atasi ai ma le vai pasta ma se po'o pata lelei, fa'aoso fa'ata'amilo ma le fiafia, ma o le a fa'atau atu oe i lenei mea uma o le ogaumu Dutch pe a uma le tasi u.

kimchi-manu-moa-ma-bacon

E te fa'aaogaina e fai ai sou supo.
E telē, e tele supa e fai.O ai na te faia sina supa itiiti?!Supa e fa'atatau i le fa'afuase'i ona maua e fafaga ai se 'au soka, manatua e te le'o i ai i se au soka ma e te le iloa se tasi o lo'o i ai, ona fa'aisa ai lea mo se taimi mulimuli ane.Gooooooo!

E te fa'aaogaina e tao ai falaoa.
E tasi lava le aso.O lo'o i lau lisi.Ma o le ogaumu Dutch o le a faʻamumuina i totonu o se ogaumu vevela ma le tapuni o le a maileia ai le ausa ma o le tufatufaina atu o le vevela o le a taia ai lau falaoa mai itu uma, e mafai ai ona e gaosia se falaoa faʻafefete, faʻafefeteina o falaoa e leai se palu.

Masalo o le vaega sili?E te kukaina mea i totonu ona laulau atu ai lea o mea i totonu, sa'o mai le ogaumu e o'o i le laulau, aua e manaia.

fa'afeiloa'i e fa'afeso'ota'i matou e maua se fa'amatalaga mo le umu Dutch!


Taimi meli: Feb-25-2022